close
close

Váš košík

Alergény

Zoznam alergénov


LÁTKY ALEBO VÝROBKY SPÔSOBUJÚCE ALERGIE ALEBO NEZNÁŠANLIVOSŤ

(na základe nariadenia EÚ 1169/2011)

1.     Obilniny obsahujúce glutén (lepok), konkrétne pšenica obyčajná, raž, jačmeň, ovos, pšenica špalda, cirok alebo ich hybridné odrody, a výrobky z nich okrem:

a.      glukózových sirupov na báze pšenice vrátane dextrózy (1);

b.     maltodextrínov na báze pšenice (1);

c.      glukózových sirupov na báze raže;

d.     obilnín použitých pri výrobe alkoholických destilátov vrátane etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu.

2.     Kôrovce a výrobky z kôrovcov.

3.     Vajcia a výrobky z vajec.

4.     Ryby a výrobky z rýb okrem:

a.      rybacej želatíny používanej ako nosič vitamínov alebo karoténových prípravkov;

b.     rybacej želatíny alebo rybacieho gleja používaných ako prostriedky na čírenie piva a vína.

5.     Arašidy a výrobky z arašidov.

6.     Sójové bôby a výrobky zo sójových bôbov okrem:

a.      úplne rafinovaného sójového oleja a tuku (1);

b.     zmesí prírodných tokoferolov (E 306), prírodného D-alfa tokoferolu, prírodného D- alfa-tokoferolacetátu, prírodného D-alfa-tokoferolsukcinátu sójového pôvodu;

c.      rastlinných olejov vyrobených z fytosterolov a esterov fytosterolov zo sójových bôbov;

d.     rastlinného stanolesteru vyrobeného z rastlinných olejových sterolov zo sójových bôbov.

7.     Mlieko a mliečne výrobky (vrátane laktózy) okrem:

a.      srvátky použitej na výrobu alkoholických destilátov vrátane etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu;

b.     laktitolu.

8.     Orechy, konkrétne mandle (Amygdalus communis L.), lieskové oriešky (Corylus avellana), vlašské orechy (Juglans regia), kešu oriešky (Anacardium occidentale), pekanové orechy [Carya illinoinensis (Wangenh.) Koch], brazílske orechy (Bertholletia excelsa), pistáciové oriešky (Pistacia vera), makadamové orechy a queenslandské orechy (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich okrem orechov používaných na výrobu alkoholických destilátov vrátane etylalkoholu poľnohospodárskeho pôvodu.

9.     Zeler a výrobky zo zeleru.

10.Horčica a výrobky z horčice.

11.Sezamové semeno a výrobky zo sezamových semien.

12.Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l z hľadiska celkového obsahu SO2, ktoré sa majú počítať pri výrobkoch určených na priamu konzumáciu alebo po obnovení podľa pokynov výrobcov.

13.Vlčí bôb a výrobky z vlčieho bôbu.

14.Mäkkýše a výrobky z mäkkýšov.

 

Telefonické objednávky
PON-PIA 8:00 - 15:00
0910 790 780
Doručíme vždy čerstvé a
chutné jedlá
Objednávky na studený catering
od 50€, na teplý catering od 200€
Rozvážame BA a TT
kraj
Catering Vám nachystáme
na ľubovoľné miesto
Catering Vám zabezpečíme aj
počas víkendov a sviatkov
Odbremeníme Vás od starostí
a ušetríme Vám čas
Férové ceny